Το φαλλοκρατικό spot της "Νέας Αλλαγής"

Μερικές σημειολογικές παρατηρήσεις στο σποτ Νο1 του ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ : ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Πλάνο 1 : Το αγοράκι τρέχει προς τον ιστό της σημαίας που είναι τοποθετημένος στην άκρη ενός ξερού βράχου ψηλά πάνω από τη θάλασσα. Ο ιστός γέρνει. Δεν υπάρχουν δέντρα. Η βάση του ιστού είναι μερικές άσπρες ασβεστωμένες πέτρες. Το αγόρι με ένα άσπρο φανελάκι γυμναστικών επιδείξεων της δεκαετίας του εβδομήντα τρέχει μπροστά ορμητικό ενώ το κορίτσι ντυμένο και αυτό στα άσπρα (σαν σε διαφήμιση απορρυπαντικού) ακολουθεί, κρατώντας στα χέρια την διπλωμένη σημαία σαν ταψί με γεμιστά (Αντρας-Γυναίκα 1-0)

 

Πλάνα 2 – 6 : Το κορίτσι δίνει το ταψί την διπλωμένη σημαία στο αγόρι (ναι αυτη με τα χέρια της την σιδέρωσε και την δίπλωσε) και τον κοιτάζει γλυκά. Το αγόρι την έχει γραμμένη κανονικά, σημασία δεν της δίνει γιατί προσπαθεί να δέσει μόνος του την σημαία και δυσκολεύεται όπως μαρτυρά το μισάνοιχτο στόμα. (Αντρας – Γυναίκα 2-0)

 

Πλάνα 6 εως … : Το αγόρι ανεβάζει μόνο του τη σημαία στον ιστό. Ζορίζεται λίγο αλλά τα καταφέρνει. Σε δεύτερο πλάνο στο βάθος μια βραχονησίδα ορθώνεται απειλητικά. Το κορίτσι στέκει ένα βήμα πίσω.(όπως αρμόζει σε μια υποταγμένη γυναίκα). Προηγουμένως έχει ρίξει άλλο ένα ηδυπαθές βλέμμα στον άντρα που σηκώνει τη σημαία αλλά αυτός για μια ακόμη φορά την έχει γραμμένη ενώ αυτή λιώνει. Ούτε μια ματιά. Πάνω απ’ όλα η σημαία, η πατρίδα. (Αντρας – Γυναίκα 3-0)

 

Τελευταίο πλάνο και φαρμακερό : Η σημαία κυματίζει ψηλά. Η εχθρική βραχονησίδα που έκρυβε τον ορίζοντα έχει απομακρυνθεί στο βάθος της εικόνας. Η αποστολή του άνδρα εξετελέσθη. Τώρα μπορεί να αφήσει την γυναίκα να του πιάσει το χέρι και να αγναντέψουν την ανατολή. Στέκονται στην άκρη του βράχου. Πιο πίσω προφυλαγμένη (με τα σώματά τους) κυματίζει η γαλανόλευκη. Ο ιστός έχει ισιώσει. Στο βάθος μια βάρκα – κουκκίδα διασχίζει την θάλασσα προς τα αριστερά και ανατέλλει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

 

Φαίνεται πως η νέα αλλαγή χρειάζεται να στηριχθεί σε παλαιά δίπτυχα όπως:

Πατριωτισμός και Αθωότητα. Αθωότητα και Οικογένεια. Οικογένεια και Φαλλοκρατία. Φαλλοκρατία και Πατριωτισμός.

«Μερικές φορές αντί να κλείσεις εσύ τον κύκλο, κλείνει ο κύκλος εσένα». Νίκος Νικολαίδης

14 thoughts on “Το φαλλοκρατικό spot της "Νέας Αλλαγής"

 1. @ padrazo:
  εξίσου σπαστικά είναι και τα απορρυπαντικά φίλε μου, αλλά τουλάχιστον ξέρεις πως λίγο πολύ θα το πλύνουν το ρημάδι το ρούχο και θα σου βγει καθαρό, ενώ από την άλλη οι πολιτικοί ότι και να κάνουν το..ρούχο τους δεν καθαρίζει βρε παιδί μου με τίποτα. άσε που από τη μια έχεις το όποιο προιόν με δεκάαααδες ανταγωνιστές -άρα και πολλές επιλογές- ενώ με τους πολιτικούς έχουμε μονοπώλια!

  Μου αρέσει!

 2. ιουδας

  Δηλαδή είναι πιο έυκολο να διαφημίζεις απορυπαντικά από πολιτικούς.
  Ωραίο το σεντόνι και αποκαλυπτικότατο.

  Μου αρέσει!

 3. Ε λοιπόν κάποιος πρέπει να υπερασπιστεί το
  «φτωχό» επάγγελμα του διαφημιστή και αποφάσισα να το κάνω εγώ μια που είμαι καμιά 15αριά χρόνια. Ξέρεις βρε τι είναι να έχεις το τούβλο-πολιτικό απέναντι σου και να προσπαθείς να συνεννοηθείς σε δημιουργικό επίπεδο; Ξέρεις τι είναι να σου φέρνει τις δεκάδες έρευνες που τον βγάζουν μείον και αυτός να σου τσαμπουνάει ότι έχει το λαό με το μέρος του και πως εσύ δεν ξέρεις να διαβάσεις τις έρευνες; Επίσης, ξέρεις τι είναι να έχεις ‘υποψιασμένο’ πολιτικό απέναντι σου να σου μπουρδουκλώνει τα νοήματα και κανείς παριστάμενος στη συνάντηση να μην βγάζει νόημα;;;
  Ε, τότε του φτιάχνεις μια σούπα σαν κι αυτή -ή γεμιστά όπως πολύ έξυπνα λες κι εσύ, του τη σερβίρεις ζεστή-ζεστή, του τονίζεις ότι ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ με τα λεγόμενα του να εμπνευστείς γιατί είχες κολλήσει ο άνθρωπος και δεν την έβγαζες την μεγαλειώδη καμπάνια και το κόμμα στις εκλογές και πάει σπίτι του ευχαριστημένος και συ στον ψυχίατρο να σου αλλάξει τα χάπια γιατί αυτά που παίρνεις δεν φτουράνε σε τέτοιες καταστάσεις!

  Επί της διαφημίσεως τούτης τώρα, είναι παντελώς ξενέρωτη και μη πειστική, έχετε σε όλα δίκιο. Να προσθέσω ότι αυτό το σποτάκι είναι σεναριακά σχεδόν αντιγραφή δικής μου δουλειάς που είχα κάνει για την καμπάνια του Γ ΚΠΣ εν έτει 2003. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπήρχε κοριτσάκι εις το διαφημιστικόν εκείνο αλλά σκέτο αγοράκι. Ήταν αυτό που αποκαλώ εγώ «επικολυρική και δύο αυγά τουρκίας» αλλά ο πελάτης την λάτρεψε και γλίτωσα την φαρμακοθεραπεία.

  Θέλω να πω, οι πολιτικοί είναι οι πλέον δύσκολοι πελάτες, όχι μόνο λόγω της ανασφάλειας τους αλλά και επειδή σπανίως ακούν αυτό που τους λες. Αυτοί ξέρουν καλύτερα! Αυτό δεν επαγγέλλονται άλλωστε;
  Ξεσπάθωμα-σεντόνι αλλά τους τα έχω μαζεμένα.

  Καμιά μέρα να σας πω και τι έχω τραβήξει στη Ρηγίλλης για να μην νομίζετε πως οι μπλε είναι εξυπνότεροι!

  Μου αρέσει!

 4. Τα σπουργίτια δε μ΄αρέσουν και η καρακάξα κάνει υπερβολικό θόρυβο. Να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα και μια τρίτη επιλογή.

  Μου αρέσει!

 5. taradela

  Αν έπρεπε να μεταμορφωθείτε και έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στο σπουργιτάκι και στη καρακάξα τι θα διαλέγατε;

  Μου αρέσει!

 6. taradela

  Νομίζω πως αν δεν σε πάρει τηλεφωνο μεσα στην επόμενη ώρα «ποιος είδε την θεά και δεν την φοβήθηκε» :))

  Μου αρέσει!

 7. «..το κορίτσι ντυμένο και αυτό στα άσπρα (σαν σε διαφήμιση απορρυπαντικού)..» το άσπρο δηλώνει την αγνότητα της ψυχής και του σώματος, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να πλησιάσει το αγόρι που δεν της δίνει ούτως η άλλως σημασία!

  Τελικά πιστεύω ότι μερικά πράγματα είναι καταγεγραμμένα στο dna , να μου το θυμηθείς( όλο και κάποια σχετική έρευνα θα βγάλουν οι Αμερικάνοι). Οι άντρες αδιαφορούν και οι γυναίκες περιμένουν ένα τηλέφωνο , ένα μήνυμα ,ένα βλέμμα για να νιώσουν σημαντικές. Έτσι λοιπον ακόμα και τα ψίχουλα που μας πετάνε μερικές φορές,μας κάνουν να αισθανόμαστε «βασίλισσες».

  Με σύγχησες πρωί – πρωί με αυτή την ανάλυση.

  Καλημέρα

  Μου αρέσει!

 8. ΕΛ-λας, Ευ-ρώπη, Γέ-μι-στα!

  Μιλάμε και γαμώ τις σποτάρες!

  Φαίνεται σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις το τρίπτυχο του ΕΛ-ληνοχριστιανικού πολιτισμού Πατρίς – Θρησκεία – Πίτα γύρο με απ’ όλα, μιλάει στην καρδιά του λαουΝτζίκου…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.