Οι φρουροί της Αγλαΐας και οι «εραστές» της Ευνομίας.

Συμπαθής (κατά τα άλλα) blogger καλεί την αστυνομία να επέμβει ώστε να σταματήσουν οι καταλήψεις στα σχολεία. Η αστυνομία δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν στο κάλεσμά του. Να καλούσε μήπως τον στρατό;

Οι «αστυνομικές» απόψεις κάποιων πολιτών είναι πιο επικίνδυνες από τις πολιτικές απόψεις κάποιων αστυνομικών.

Εννοείται πως κάθε επιχειρηματολογία μετά την επίκληση «επιβολής της τάξεως» από την αστυνομία και μάλιστα με την μορφή υπερήφανου υπέρτιτλου σε δημοσίευμα, καταρρέει και δεν είναι άξια αντιπαράθεσης.

Καλού κακού πάντως οι μαθητές ας μη φοράνε χρωματιστά παπούτσια και ας απομακρύνουν τις ζαρντινιέρες. Αρχίζουν και φτουράνε οι «φρουροί» της τάξης.

Πως μου ήρθε τώρα και θυμήθηκα την παιδική μου φίλη την Αγλαΐα που όποτε τα έβρισκε δύσκολα στη παρέα φώναζε «Αφου ειθαθτε τετοιοι θα φωνακθω και γω τη μαμά μου την αθτυνομία».(Η μαμά της δούλευε στο κυλικείο στο κτίριο της αστυνομίας).

Η Αγλαΐα –εφτά χρονών- είχε ερωτευθεί τους φρουρούς στο αστυνομικό τμήμα. Έτσι όπως τους έβλεπε μέσα στο ξύλινο φυλάκιο δίπλα στην είσοδο φάνταζαν στα ματάκια της σαν κούκλοι μέσα σε κουκλόσπιτο.

Μέχρι που ένα βράδυ ήρθε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας που ήταν μέσα και δύο από αυτούς τους κούκλους και πήρε τον μπαμπά της και πήγανε ένα μεγάλο ταξίδι σε ένα νησί στο σπίτι κάποιας κυρίας Χούντας.

Η Αγλαΐα χάρηκε που ο μπαμπάς της θα είχε δύο δικούς του φρουρούς και τα Χριστούγεννα του έγραψε ένα γράμμα και του ζητούσε να της στείλει τον έναν γιατί η μαμά την άφηνε μόνη της τα βράδια και φοβόταν. Αλλά ο μπαμπάς δεν απάντησε ούτε ξαναγύρισε σπίτι.

Όταν μεγάλωσε έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο. Σε μια απεργία όλοι εργάτες, με την Αγλαΐα πρώτη και καλύτερη, είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πύλη για να μη μπουν μέσα οι απεργοσπάστες. Τότε το αφεντικό ο κύριος Θέμις ένας κατά τα άλλα γλυκύτατος κύριος ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας για «να σταματήσει η πολιτικά υποκεινούμενη κατάληψη της πύλης του εργοστασίου του κι να προστατευθεί το αγαθό της εργασίας«. Έτσι η Αγλαΐα ξαναείδε τους φρουρούς της. Μόνο που τους είδε ξαπλωμένη ανάσκελα.

Αφιερωμένο σε όλους τους «νομοταγείς» εραστές και τους λάτρεις «ευνόμου μεταρυθμίσεως» της Ελληνικής κοινωνίας.

13 thoughts on “Οι φρουροί της Αγλαΐας και οι «εραστές» της Ευνομίας.

  1. @ paperflowers

    Alloi paizoun politika paixnidia xrisimopoiontas tous mathites eno alloi katigoroun ta paidia gia xavale kai kaloun tin astynomia. Gyro gyro oloi kai sti mesi oi mathites.
    Tha epaneltho.

    Μου αρέσει!

  2. Συμφωνώ απόλυτα ότι η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά να σταματήσει τις καταλήψεις. Μου φαίνεται παράλογο ακόμα κ ως σκέψη.

    Αλλά, τα παιδιά θα πρεπε να καταλάβουν, ότι ένα όπλο, μπορεί πολύ εύκολα να στραφεί εναντίον τους ή να αχρηστευτεί αν παίζουν μ’αυτό. Κάτι σαν το μύθο με τον Πέτρο, τον λύκο και τα πρόβατα ένα πράγμα…
    Όταν κάνεις μια πράξη χωρίς να τη σέβεσαι εσύ ο ίδιος πρώτα, δεν μπορείς να περιμένεις να τη σεβαστούν κ όλοι οι υπόλοιποι.

    Μου αρέσει!

  3. @ markos

    Πολύπλοκο ναι αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να περιλάβουμε την βίαιη κρατική καταστολή στις παραμέτρους.

    @Niemandsrose

    Δε είμαι βέβαιος πως η επίκληση επέμβασης της αστυνομίας είναι δηλωτική της παρρησίας όταν κάποιος θέλει κατά τα άλλα να επιχειρηματολογήσει σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα του οποίου μάλιστα και ο ίδιος αναγνωρίζει την ευαισθησία. Σε ένα «φόρουμ διαλόγου… τέτοιες «κορώνες» προσομοιάζουν με καμπάνες συναγερμού πριν από αεροπορική επιδρομή. Και αν μη τι άλλο οι βόμβες δεν προέρχονται μόνο από τους καταληψίες.

    Στην λίστα με τα links δεν υπάρχουν μόνο αγαπημένα blogs. Τα αγαπημένα βρίσκονται στο Google Reader 🙂

    Μου αρέσει!

  4. Αστυνόμευση. Καρότο και καμιτσίκι να πάει ο τόπος μπροστά. Τι είναι μπροστά; Άλλο καπέλο. Η εποχή της μίας μεγάλης αλήθειας: καπιταλισμός ή θάνατος.
    Παρ’ όλα αυτά, οφείλω να αναγνωρίσω στον συμπαθή blogger ότι εκφράστηκε με παρρησία και θάρρος, ενώ άλλοι έχουν εκφράσει ακριβώς τις ίδιες θέσεις κάτω από το προκάλυμμα του ντεμέκ προοδευτικού. Και τους έχετε και στις λίστες με τα αγαπημένα σας blog.

    Μου αρέσει!

  5. πολύπλοκο ζήτημα – πραγματικά δεν ξέρω αν λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους – άνω απ’ όλα νομίζω ότι εκλείπουν τα γενικότερα νοήματα ζωής τα όνειρα και τα ιδανικά…

    Μου αρέσει!

  6. @pasta

    καλώς σας βρήκα

    @ Θέμης

    Ο τίτλος του ποστ σου δεν ταιριάζει με τον τίτλο του μπλογκ «Μπλογκ διαλόγου…»
    Ήθελα να απαντήσω στα σχόλιά σου αλλά η επίκληση επέμβασης της αστυνομίας αποδύναμωσε τις θέσεις σου και μου επέβαλε το σκωπτικό ύφος.
    Το θέμα των καταλήψεων είναι πολύ σοβαρό για να το λύσει η αστυνομία. Το χάλι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα.
    Νομίζω θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε και διαφορετικά στο ζήτημα.

    Μου αρέσει!

  7. padrazo, θυμάσαι που μαλώναμε για το ίδιο θέμα πέρυσι; Αλήθεια, ψάχνω εκείνα τα παλιά ποστ. Τι απέγιναν;

    Επί της ουσίας, το ποστ σου δεν έχει ίχνος επιχειρήματος. Μόνο ειρωνίες, αλληγορίες, κτλ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.