Φιλι-και συνωμοσίαι

Είχα ακούσει τον Μίμη να μιλάει στην τηλεόραση για τρίτη φορά την ίδια μέρα, σαν Γιαπωνέζος τουρίστας που περιχαρής και ανυπόμονος έχει ανακαλύψει την μαγεία των Κυκλάδων στην «ελεύθερη» αγορά της Πάρου ντάλα Αυγούστου. «Μπούχτισα». Ένιωσα την ανάγκη να πάρω λίγο αέρα νυχτερινό.

Βγαίνοντας αιφνιδίασα ένα ζευγαράκι αγκαλιασμένο τολμηρά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Πριν αποφασίσω να γίνω ενοχλητικός είχα ανάψει το φως της εισόδου. Το αγόρι κατέβασε την μπλούζα του κοριτσιού χωρίς να πάρει το στόμα του από τον λαιμό της. Καθώς κατέβαινα διστακτικός τα σκαλοπάτια είδα το κορίτσι να κουμπώνει βιαστικά το σουτιέν.

Ντράπηκα και περπάτησα όσο πιο βιαστικά μπορούσα χωρίς να υποκύψω στον πειρασμό να κοιτάξω πίσω μου. Μπήκα στο αυτοκίνητο, έβαλα μπροστά και άναψα τα φώτα. Μια άλλη θερμή αγκαλιά με τύφλωσε, κρυμμένη στην είσοδο της διπλανής μονοκατοικίας. Έσβησα τα φώτα και την μηχανή, μα μου φαινόταν πως ο σκοτεινός δρόμος φωτιζόταν ακόμα.

“Ας περπατήσω” σκέφτηκα και προχώρησα προς τα φώτα της οδού Ταξιαρχών. Εκατομμύρια βατ φώτιζαν τις βιτρίνες. Ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, ρολόγια. «Κοίτα μας» μου έλεγαν «Πάρε μας». Σαν πόρνες φτιασιδωμένες. Μα εγώ εγκλωβισμένος στη λάμψη των αγκαλιασμένων ζευγαριών τις έβλεπα σκοτεινές και μίζερες.

Γύρισα σπίτι αναζητώντας στις «μυστικές της κλίμακες» τα λαμπερά στολίδια της πόλης μου.

Ο Μίμης φλυαρούσε ακόμα στην τηλεόραση αναζητώντας έναν ηγέτη για την οδό Ταξιαρχών του, ενώ η φιλι-κη εταιρία «συνωμοτούσε» αδιάφορη στα σκαλοπάτια μου.

16 thoughts on “Φιλι-και συνωμοσίαι

  1. σωστα..φιλικές συνομωσίες ήθελα να πω λλα και οπως το εθεσες σωστο ειναι,ασε γιατι θα μπερδευτουμε με τοσα φιλια και «φιλιες»!!κτ με ενταση θελω κ ας μην εχει κ διαρκεια.. 🙂

    Μου αρέσει!

  2. markos-the-gnostic

    Και ικανή και αναγκαία συνθήκη

    Γλαρένια

    Μπορεί να μην είναι κυκλωμένη αλλά είναι τετραγωνισμένα. Τα βράδυα κάθε τετραγωνο κρύβει και ένα ζευγαράκι.

    roidis

    Ακουσα να λένε «Βάλε Ανδρουλάκη με το ίδιο ύφος που λένε βάλε παρα πέντε».
    Όσο για το url , στο DNA αυτού του blog είναι γραμμένες τρεις λέξεις «μετακόμιση, μετακόμιση, μετακόμιση» 🙂
    Αυτή είναι η τρίτη και κατα συνεπεια η τελευταία.

    Ionios

    Πάντως στα δύο ζευγαρακια δεν υπήρχε ξανθιά (για να ηρεμήσεις το λέω).
    Για το url δες παραπάνω. 🙂

    Μου αρέσει!

  3. Κάποτε ήμουν κ εγώ σε αυτή την γειτονιά…Έχω πολλές αναμνήσεις από την περιοχή σου…Ναι…γιατί άλλαξες url?Σαν πολιτικός κατάντησες!Σου δωσαν περισσότερα εδώ ΜΒ? Εξαγορά δεν είναι κ αυτή?

    Μου αρέσει!

  4. Να βγαίνεις βόλτα και να γυρνάς με τα διαμαντάκια σου. Για την βαβούρα της επικαιρότητας άσε να λένε όσοι δε βλέπουν πέρα απ’ αυτή.

    Μου αρέσει!

  5. τι γύρες κάνει αυτός ο άνθρωπος στο γυαλί τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να διακωμωδήσει τραγωδίες, προσφέροντας ελαφράδα με το ύφος του στα καθημερινά και τραγικά.

    Μου αρέσει!

  6. Αχ, μακάρι η πόλη μας να ήταν κυκλωμένη από τέτοιες φιλι-κές εταιρείες και όχι από τις άλλες «των στυγνών δολοφόνων»

    Γλαρένια

    Μου αρέσει!

  7. @ taradela

    Συνεχίστε λοιπόν να εμπνέεστε 🙂

    @ iliaxtida

    Αλλο οι φιλικές και άλλο οι φιλί-κες.
    Οι «εταιρείες αγάπης» βασίζονται σε συμφωνητικά , οι «ερωτικές συνωμοσίες» σε όρκους ενίοτε μυστικούς. Ποιές προτιμάς 🙂

    Μου αρέσει!

  8. @ taradela

    Η αγκαλιά εμπνέει βλέπω 🙂

    @ betty

    Σωστό κι αυτό. Διότι όταν το παίρνουμε πάνω μας αυτό μας παίρνει από κάτω του 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.