Ο φόβος του τερματοφύλακα μετά το επανορθωτικό λάκτισμα (πέναλτι)

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε υπογράψει και καμιά συμφωνία σύντροφοι, αλλά νόμιζα πως είχαμε αναλάβει ο κάθε ένας και μια δουλειά. Εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι θα στηρίζαμε, θα κατεβαίναμε στους δρόμους και στις πλατείες, θα προσπαθούσαμε να πείσουμε συζητώντας για το δίκιο και το σωστό των προτάσεων μας που εσείς τα στελέχη θα ετοιμάζατε με μελέτη ρεαλισμό και περίσκεψη.

Δεν περιμέναμε να δημοσιοποιηθούν τα σχέδια που θα είχαν ετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο αλλά υποτίθεται θα υπήρχαν, τόσα χρόνια στην «απ’ έξω» υπήρχε χρόνος για να καταστρωθούν αναλυτικά τα βήματα: αν γίνει το άλφα θα κάνουμε το ένα, αν κάνουν το βήτα θα κάνουμε το δύο, θα είχαμε απάντηση για κάθε γράμμα της αλφαβήτα.

Ακόμα και όταν ανακοινώθηκε οτι παλεύουμε για λύση «μέσα στο ευρώ», είπα, δε μπορεί θα έχουμε σχέδιο και για έξω από το ευρώ, τόσους επιστήμονες έχει το κόμμα. Αλλά δεν είχαμε.  Συνθήματα είχαμε, και θέσεις και όραμα και δίκιο. Σχέδιο όμως δεν είχαμε. Οι άλλοι, είχαν και έχουν απ’ όλα. Και λεφτά και «όπλα» και σχέδια. Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε λεφτά και από όπλα  ένα:  τον λαό.

Μπορεί να λένε ειρωνικά οτι είμαστε ένας λαός που του αρέσει να βολεύεται στις ευκολίες του (λες και για τους άλλους λαούς δεν ισχύει το ίδιο) αλλά έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει και στα δύσκολα γιατί και υπομονή έχει και θέληση έχει. Είχε όμως και έχει αγωνία μεγάλη και ανησυχία και είναι μεγάλο λάθος να μπερδεύουμε την αγωνία με τον φόβο.

Είπα φόβο και θυμήθηκα την ταινία ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι. Γιατί αυτό έγινε σύντροφοι, το πήγαμε ή πιο σωστά το πήγανε το ματς στα πέναλτι και εμείς είχαμε μεν καλό τερματοφύλακα, καλή εξέδρα, αλλά δεν είχαμε παίκτες να σουτάρουν στην εστία του αντίπαλου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s