Το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι

Σπουδαίο πράγμα τα βιοκαύσιμα αλλά όταν τα «σκατά» αυξάνουν το μερίδιό τους στον δημόσιο βίο δεν μπορώ να μην ανησυχήσω για την βιου-λογική μόλυνση.

Αυτά σκεφτόμουν καθώς έψαχνα να βρώ από πού ερχόταν η άσχημη μυρωδιά του σπιτιού μου. Δεν ερχόταν από την κουζίνα αν και υπήρχαν άπλυτα πιάτα. Καλού κακού τα έπλυνα γιατί θα ερχόταν σπίτι η μικρή μου κόρη για «επιθεώρηση» και άνοιξα τα παράθυρα να αεριστεί το σπίτι.

Έβαλα και μια σκούπα αφού προηγουμένως άνοιξα το ραδιόφωνο για να υπάρχει ένα δημοσιογραφικό χαλι στη πρωινάδικη καθαριότητα. Άκουσα μια ενδιαφέρουσα είδηση : Βασισμένο, λέει, σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι κατασκευάστηκε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης μιας χειρουργικής επέμβασης σε εικονικό ανθρώπινο σώμα. Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι μετά από μια ώρα «παιχνιδιού» πριν την εγχείρηση, οι χειρούργοι είχαν κατά πενήντα τοις εκατό αυξημένες επιδόσεις κατά την διάρκεια των πραγματικών εγχειρήσεων που ακολουθούσαν την ηλεκτρονική προθέρμανση.

Δεν μου αρέσει να ακούω για «χειρουργικές επεμβάσεις» σε εποχές πολιτικής κρίσης. Είναι που έχουν καταλάβει τα τηλεοπτικά πάνελ σαν προσκεκλημένοι ορθόδοξοι φιλοχουντικοί και βάλε…

Στην επόμενη εκπομπή μπερδεύτηκα. Μπορεί να έφταιγε κι ο θόρυβος από την ηλεκτρονική σκούπα. Βγήκε στον αέρα ένας δημοσιογράφος (Α) και αποκάλυψε το όνομα ενός βουλευτή (Χ). που του το είχε «δώσει» ένας «φίλος» του δημοσιογράφος (Β). Ο (Β) ήταν «έξαλλος» με έναν δημοσιογράφο #Γ#, πρώην «φίλο» του, που αντί να παραδώσει ένα πολύχρωμο dvd στον ίδιο, το έδωσε για «άγνωστους» λόγους σε κάποιον πολιτικό (Ψ), προϊστάμενο κάποιου γ.γ. (Ω) που είχε φουντάρει από ένα παράθυρο επειδή λέει το dvd τον έδειχνε να γ.γ. την υφισταμένη του. Στο μεταξύ οι δημοσιογράφοι (Α) και (Β) ήταν θυμωμένοι με έναν δημοσιογράφο (Δ) που σε μια κρυφά ηχογραφημένη συνομιλία , τους «έδινε» μαζί με την δημοσιογράφο (Ζ) σε έναν δημοσιογράφο (Ε). Ο (Δ) ζήτησε συγνώμη από τους (Α) και (Β) ενώ ο (Β) πήρε πίσω την συγνώμη που είχε ζητήσει από την (Ζ). Ο (Α) έλουσε» κανονικά τον (Δ) και στην συνέχεια τον στέγνωσε με μια δημοσιογραφική πετσέτα λέγοντας ότι «είναι ανόητος αλλά έχει καλή ψυχή και είχε καλή πορεία στο σινάφι μας». Έκλεισα τα παράθυρα του σπιτιού γιατί έκανε ρεύμα και ήμουν λουσμένος.

Μέχρι να φτιάξω τον δεύτερο καφέ ένιωσα πάλι την άσχημη μυρουδιά. Αυτή τη φορά ακολούθησα την μύτη μου μέχρι το συρτάρι-αποθήκη της ντουλάπας.

Ναι, από εκεί ερχόταν η μπόχα. Όλα τα πράγματα είχαν «πάρει μυρωδιά» και βρωμούσαν αλλά φαίνονταν «αθώα» εκτός από ένα κουτί. Δεν θυμόμουν τι έχει μέσα. Το άνοιξα.

Ήταν ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι. Οι μπαταρίες του είχαν αδειάσει και είχαν σαπίσει. Η αλλοίωση είχε μεταδοθεί σε ένα μέρος του μηχανισμού. Έσταζαν πολύχρωμα δηλητηριώδη υγρά. Αυτό βρωμούσε λοιπόν. Από περιέργεια πάτησα το play. Έμμεινα έκπληκτος. Λειτουργούσε ακόμα. Λειτουργεί ακόμα.

Advertisements

7 responses to “Το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι

 1. και θα λειτουργεί…δυστυχώς.
  και ένα βρωμερό κουτί με δυσώδες περιεχόμενο, εύκολα το παίρνεις και το πετάς -αυτό και το περιεχόμενο- στα σκουπίδια, και το αντικαταστείς με νέο και καθαρό.
  Αν δεν γίνει έτσι, θα υπάρχει η εστία της βρώμας και της μόλυνσης ζωντανή και με το κλείνει ο νοικοκύρης τη μύτη ή να βάζει αποσμητικό δεν λείνει τίποτα.

  Όλα τα χειρουγεία όμως δεν είναι εύκολα. Μπορεί και ο ασθενής να μην αντέξει.
  Και είναι συνήθως ο συγγενής που υπογράφει για αποποίηση ευθύνης όχι ο ασθενής που μπορεί να μην έχει πια τις αισθήσεις του.

  Μου αρέσει!

 2. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ

  χρειαζόμαστε ένα δυνατό αποσμητικό

  @alkyoni

  τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήσει πλέον με μερικούς από το «συνάφι»
  καλημερα alk

  @ιονιος

  χάθηκες. παρα λίγο να ανεβάσω ποστο για τις θεραπευτικές ιδιότητες της βαζελίνης μήπως και εμφανιστείς.

  Μου αρέσει!

 3. ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…

  Παντως γιατί δεν μου κάνει καμμία εντύπωση ότι ο εμπλεγμένος στο σκάνδαλο του DVD δημοσιογράφος είναι κ εκδότης της κόκκινης εφημερίδας?

  ΓΥΦΤΟΙ ΓΥΦΤΟΙ- ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ…

  ΓΑΜ,,, ΤΟΝ ΦΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  ναι ο ιονιος ειμαι

  Μου αρέσει!

 4. μα το περίεργο κι εκείνο που θα πρεπε να σε προκαλέσει την μεγαλύτερη έκπληξη θα ήταν να μην λειτουργούσε
  καλημέρα padr .

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s