Στα ύψη η τιμή της ευγένειας

Αυτός είναι ντυμένος με την στολή της ταχύτητας, μαύρο κράνος, μαύρο δερμάτινο μπουφάν, πάνω στην απαστράπτουσα μηχανή. Σταματάει στο πράσινο φανάρι, με το ένα πόδι πατάει γερά στην άσφαλτο στηρίζοντας το βάρος της νεότητάς του και με χειρονομία ευγένειας ιπποτικής παραχωρεί στη γυναίκα που σέρνει ελαφρά το δεξί πόδι τα «κλοπιμαία», μερικά δευτερόλεπτα απαραίτητα για να διασχίσει τον πολυσύχναστο δρόμο στηριγμένη στο μπαστούνι της και στο μπράτσο της κόρης της.

Οι δύο γυναίκες διασχίζουν το μισό οδόστρωμα και στέκονται στη μέση του δρόμου σαστισμένες από την κίνηση που συνεχίζει αδιάφορη στο αντίθετο ρεύμα. Ο μαύρος ιππότης δεν περιμένει, ορμάει στο άγριο «ποτάμι» και με το σιδερένιο του σώμα σταματάει την ροή. Οι γυναίκες προχωρούν τώρα με θάρρος. Ένα βήμα πριν το πεζοδρόμιο, η γιαγιά δίνει το μπαστούνι στη συνοδό της στρέφει το σώμα στον άντρα και φέρνει το χέρι της στο μέρος της καρδιάς.

Κανείς δεν κορνάρει μέχρι να τελειώσει το παραμύθι στην οθόνη του παρμπρίζ. Στο ραδιόφωνο μιλάνε για μίζες. Η μαύρη μηχανή μαρσάρει και βγαίνει από την σκηνή. Νιώθω πως ζω σε μια παραμυθένια πόλη

8 thoughts on “Στα ύψη η τιμή της ευγένειας

  1. Πραγματικά,όσο βγαινω προς τα έξω και μπαίνω όλο και περισσότερο σε αυτό που λέγεται κοινωνία-που θέλει να λέγεται μάλλον-βλέπω ότι πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν έμφυτη ευγένεια…Πάντα το εκτιμώ και πάντα τους δείχνω ότι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο-τουλάχιστον σε μένα. Θέλω ετσι να παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν να είναι ευγενικοί.

    Μου αρέσει!

  2. A! υπάρχουν και αυτές οι εικόνες. Είναι πολλές, πραγματικές και όχι παραμυθένιες.
    Δεν τις βλέπουμε όμως.
    Περπατάμε με σκυφτό το κεφάλι και βλέπουμε μόνο τη βρώμα στους δρόμους…

    Μου αρέσει!

  3. atheofobos

    Και εμένα με έφτιαξε αυτή η εικόνα στον δρόμο. Λίγα τα σπουδαία πράγματα σε αυτή την πόλη, σπουδαίο πράγμα η ευγένεια.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.