Το βραβείο της πιο «βρώμικης» διαφήμισης στο… Jumbo

17.jpgTο διαφημιστικό “team” του γνωστού σούπερ μάρκετ παιχνιδιών κατάφερε να συγκινήσει το καταναλωτικό κοινό διαφημίζοντας τα σκουπίδια που παράγει ο πελάτης του, δηλαδή τις πλαστικές σακούλες. Αξίζει ηθική δίωξη η προτροπή τους : «Αφήστε τις σακούλες μας να βρωμίσουν τις πόλεις. Τα σκουπίδια μας είναι στολίδια, είναι χρήσιμα, τα παιδιά τα λατρεύουν πιο πολύ από τα παιχνίδια»

Δεν είναι καταθλιπτικά καταπληκτικό; Ένα σκουπίδι, μια πλαστική σακούλα πρέπει σύμφωνα με το πλαστικό μυαλό κάποιων διαφημιστών να αποκτήσει αισθητική και συναισθηματική αξία στο μυαλό των καταναλωτών.

Τα αντίστοιχα ραδιοφωνικά σποτ είναι εξίσου και από κάθε άποψη «βρώμικα». Υποθέτω πως σκέφτηκαν τα ρυπαρά μυαλά ως εξής: Αφού στο ραδιόφωνο δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε εικαστικά τα σκουπίδια μας, αφού δε μπορούμε να πείσουμε οπτικά για την αξία τους μέσα στο ευαίσθητο περιβάλλον, ας διαλέξουμε κάτι άλλο το ίδιο ευαίσθητο.

Βάλανε λοιπόν οι ανελέητοι ένα παιδάκι να περιγράφει με μελιστάλαχτη συγκινημένη φωνούλα πως νιώθει για… μια πλαστική σακούλα.

Κάποιοι διαφημιστές έχουν μέσα στο κεφάλι τους σκατά και θεωρούν τa ανθρώπινα μυαλά και το περιβάλλον χαβούζες.

Νομίζω πως έστω και αργά το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο πρέπει να βγει να μαζέψει τις σακούλες από τους δρόμους και τα σκουπίδια από τα μυαλά μικρών και μεγάλων.

25 thoughts on “Το βραβείο της πιο «βρώμικης» διαφήμισης στο… Jumbo

  1. συμφωνώ και με niemandrose και με padrazo: και ξινές φράουλες (ή όπως αλλιώς θα τα λένε – δεν ξέρω, κάπου τό ‘χα ακούσει αυτό) στις χειρότερες, και να μην αγοράζουμε τίποτα από τα προϊόντα που διαφημίζονται εκεί. Κάτι μπορούμε – κάτι πρέπει να κάνουμε – τελοσπάντων

    Μου αρέσει!

  2. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτόν το καθημερινό βιασμό της ασθητικής μας από τις διαφημίσεις του jumbo?

    H μόνη λύση είναι η προσωπική αντίσταση του καθενός μας:
    -MHN ΞΑΝΑΨΩΝΙΣΕΤΕ Υπάρχουν ευτυχώς και άλλα μαγαζιά με εξίσου καλές τιμές.
    -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΥΘΕΙΤΕ στα αγαπημένα σας ραδιόφωνα για τα εμετικά ραδιοφωνικά σποτάκια.
    -ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΟΤ
    -ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, αφού τα παραδοσιακά μέσα έχουν ιδιοτελή συμφέροντα.

    Μου αρέσει!

  3. http://www.lifo.gr/content/x8/387.html

    Για δείτε και το παραπάνω link να πάρετε μια ιδέα για τη στυγνή κυνικότητα και την απόλυτη αποσύνδεση με την καθημερινή πραγματικότητα που δέρνει αυτά τα πλαστικά ανθρωποειδή…

    «η ποιητικότητα της σακούλας…» ΕΛΕΟΣ!

    Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ξεφύγει από κάθε όριο… Σαν επαγγελματίας (άλλου χώρου) αναρωτιέμαι που το πάνε – αλλά είμαι σίγουρος 1000% ότι από εκεί που θέλουν (βλ. παρακάτω) έχουν τραβήξει τις εισπράξεις…

    Συν τοις άλλοις, σας προσκαλώ ανοιχτά να εξετάσετε σε ποιό πληθυσμιακό γκρουπ ( από τα 3 που ακόμα καταναλώνουν μετρητά στην κοινωνία μας…) απευθύνεται αυτή η γκρίζα και βρωμερή αηδία που γλύστρησε μια βρωμερή μέρα μέσα από υπόνομους και λούκια και λέκιασε τις οθόνες μας…

    Μου αρέσει!

  4. Η συγκεκριμένη διαφήμιση μου ανάβει τα λαμπάκια κάθε φορά που την βλέπω.
    Η ποιο αντιοικολογική εκστρατεία της χρονιάς από τα άρρωστα μυαλά κάποιων διαφημιστών.

    Μου αρέσει!

  5. Τι θα έλεγες ή τι θα λέγατε για ένα blog με αποκλειστικό θέμα την μελέτη και κριτική της διαφήμισης. Στο τέλος κάθε χρόνου θα βραβεύει τις χειρότερες διαφημίσεις σε διάφορες θεματολογικές κατηγορίες (παιδί, γυναίκα, περιβάλλον, κα)

    Μου αρέσει!

  6. Α,ναι, θυμάμαι που οδηγώντας για το γραφείο άκουσα για πρώτη φορά αυτή τη διαφήμιση κι ένοιωσα πραγματική αηδία όταν περιμένοντας ν’ακούσω τι όμορφο είχε να πει η παιδική φωνούλα…άρχισε να λέει αυτό που περιγράφεις ως «σκατά».

    Μου αρέσει!

  7. @aliki

    Μα δεν είναι άθλια ιδέα; Νομίζω πως είναι γνωστό τι πίνουν κάποιοι για να «στίψουν» το μυαλό τους.

    @Niemandsrose

    Μμμ. ενα club ενάντια στη διαφήμιση. Ωραία ιδέα. Να την διαφημίσουμε 🙂

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές.
    Εύχομαι και εγώ καλή χρονιά, διαφορετική και όμορφη (το «διαφορετική» είναι προαιρετικό) 🙂

    Μου αρέσει!

  8. Κλαμπ δεν υπάρχει άλλα γίνεται άμα θέλεις! Είναι ακραία επιθετικές οι ραδιοφωνικές τους διαφημίσεις επειδή, ίσως, στην tv απαγορεύονται οι διαφημίσεις παιχνιδιών.
    Όμως μπορούμε κάτι να κάνουμε. Τι όμως; 😦

    Καλή χρονιά αγαπημένε padrazo και πάντα να διατηρείς την οξυδερκή, ευαίσθητη και αγωνιστική ματιά και γραφή σου!
    Ευχές για ό,τι καλύτερο και για την οικογένειά σου!

    Μου αρέσει!

  9. Mr. Padrazo αυτη η διαφημιση με την πλαστικη σακουλα μου εκαψε και μενα εγκεφαλο.
    μισησα το παιδακι που τραγουδαει για το σελοτεϊπ
    απορω τι «πινουν» αυτοι οι διαφημιστες!

    Μου αρέσει!

  10. Padr. καλή χρονιά σου εύχομαι
    ……
    (με περισσότερα κείμενα σαν εκείνα που μ αρέσουν..έχεις καταλάβει ποιά!!)
    🙂

    Μου αρέσει!

  11. @Βiologos

    Φυσικά δεν μασάμε 🙂
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Ανταποδίδω 🙂

    @roadartist

    μανιοκατάθλιψη πες καλύτερα

    Μου αρέσει!

  12. Κάθε φορά που τυχαίνει να βλέπω τη διαφήμιση με πλακώνει μια απίστευτη μιζέρια..Δεν μπορώ να το αναλύσω, ούτε να σκεφτώ κάτι παραπάνω.Ειδικά η σκηνή με τη νευρική κυρία, που παριστάνει το αεικίνητο πέρα δώθε με μια πλαστική σακούλα σαν στέμμα βλακείας νοιώθω να μου κόβει τους λοβούς στον εγκέφαλό μου…

    Όσο για τα δίσεκτα κτλ είναι μόνο νούμερα και η αρχή και το τέλος κάθε χρόνου είναι σχετικά και εξαρτώνται από το επίπεδο αναφοράς και σύγκρισης.Οπότε δε μασάμε και συνεχίζουμε.Ευχές και αν θυμάμαι καλά και για το όνομά σου .

    Μου αρέσει!

  13. @N.Ago
    Αγαπητέ N.Ago σε ευχαρσιτώ πολύ για τις ευχές. Το προηγούμενο δίσεκτο έτος, το 2004, ήταν η χειρότερη και πιο άτυχη χρονιά σε όλη την μέχρι τώρα ζωή μου. Συνεπώς κάθε ευχή είναι πολύτιμη. Εύχομαι και σε εσενα μια χρονιά με πολλές χαρές και λιγοστά προβλήματα. Νά είσαι καλά.

    Μου αρέσει!

  14. Padrazo,
    Το μήνυμα αυτό, δεν συνδέεται άμεσα με αυτά που γράφεις στο post σου. Είναι η ευχή μου για σένα προσωπικά και για όλους τους άλλους blogger που στη διάρκεια της χρονιάς ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Κοινούς αλλα και προσωπικούς.
    Σου εύχομαι, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
    Υγεία ευτυχία χαρά και ευημερία.
    Μακριά από προβλήματα και σκοτούρες.
    Το 2008 , αν και δίσεκτο, να είναι καλύτερο από το 2007 !

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.