Ο Καταλάθος ποταμός

Το ποτάμι έκανε μια στροφή, κάτι σαν σκέρτσο, στη βορεινή μεριά του χωριού εκεί που είχαν φτιαγμένο ένα μικρό ξύλινο γεφυράκι. Όταν της έπεσε το τριαντάφυλλο στο νερό τρόμαξε, λυπήθηκε και γύρισε σπίτι με βαριά καρδιά. Προσπέρασε την αυλόπορτα μα κοντοστάθηκε. «Πότε φύτρωσαν αυτές;» αναρωτήθηκε όταν είδε τον κήπο γεμάτο τριανταφυλλιές.

Δύο μέρες μετά, ένας άλλος χωριανός στάθηκε στην γέφυρα να ξαποστάσει. Απόθεσε το φόρτωμα, σκούπισε με το μαντήλι τον ιδρώτα και καθώς έψαξε στη τσέπη για τα τσιγάρα του, ένα κέρμα ξέφυγε και κύλησε το νερό. Όταν γύρισε στο σπίτι το βρήκε σπαρμένο με χρυσά νομίσματα.

Έγινε μεγάλος θόρυβος στο χωριό. Έτρεξαν όλοι στο ποτάμι πετώντας στο νερό ότι μπορείς να φανταστείς. Μα τίποτα. Τίποτα δεν άλλαζε. Το ξανασκέφτηκαν και κατάλαβαν πως τα θαύματα γίνονταν μόνο αν κάτι έπεφτε στο ποτάμι κατά λάθος. Νάσου όλοι πάλι στο γεφυράκι. Να σκοντάφτουν τάχα μου και να τους πέφτουν κατά λάθος στο νερό ότι είχαν λίγο και λαχταρούσαν να γίνει πολύ. Μα τίποτα. Δεν γίνεται, θα υπάρχει κάποιος τρόπος κάποιος να κάνει λάθος «κατά λάθος».

Άρχισαν μέρα νύχτα να περνάνε το γεφυράκι πάνω κάτω πάνω κάτω περιμένοντας να συμβεί το «μοιραίο». Ουρές σχηματίζονταν στις δύο άκρες της στενής γέφυρας. Κάποιοι πονηροί άρχισαν να «κλέβουν». Πριν φτάσουν στην άκρη όπου οι υπόλοιποι περίμεναν την σειρά τους, έκαναν μεταβολή παραβιάζοντας την τάξη και στερώντας στους αδημονούντες συγχωριανούς την ελπίδα του πολυπόθητου «κατά λάθος» λάθους. Θύμωσαν οι υπόλοιποι κι όρμησαν στους κλέφτες. Δεν άντεξε όμως το γεφυράκι και γκρεμίστηκε. Τα μάζεψαν όλοι και γύρισαν στο χωριό. Όταν έφτασαν βρήκαν μόνο χαλάσματα.

Advertisements

9 responses to “Ο Καταλάθος ποταμός

 1. @ionios

  10 λεπτα διαλείμματα κάνετε εσείς, οι «εργαζόμενοι». Εγώ κάνω πεντάλεπτα (έψς καθόλου) και δεν παραπονιέμαι. Η σύνδεση παίζει από 36Κ εώς 41Κ , και πάλι δεν παραπονιέμαι.

  @N.Ago

  Αμ δεν μαθαίνει πάντα…

  Μου αρέσει!

 2. Αισθάνομαι άσχημα που δεν μπορω να απαντώ όσο συχνά θέλω και να επισκέπτομαι blogs ( με σύνδεση στα 36Κ και πεντάλεπτα διαλείμματα είναι δύσκολο). Ελπίζω να λύσω σύντομα το πρόβλημα.

  @taradela
  To κακό με τα λάθη είναι πως σχηματίζουν δυναστείες.

  @Mrs Smith
  Μερικές φορές πάντως είναι προτιμοτερο το λάθος από την απραξία.

  @markosthegnostic

  Πόσα λάθη άραγε σχηματίζουν μια αντίφαση;

  @betty
  Εγώ ένα παραμυθάκι έγραψα. Δεν ήθελα να μπερδευτείς εκτός αν το ήθελες εσύ 🙂

  @το βυτίο
  Τελικά τι είναι προτιμοτερο πολλά ελαφριά λαθάκια ή ένα βαρύ;

  Μου αρέσει!

 3. Υπέροχο padrazo !
  Τόσο γλυκόπικρο…
  Υπάρχουν λάθη και λάθη…
  Άπληστοι όμως που είμαστε…τόσο πολύ μερικές φορές που καταστρέφουμε ότι όμορφο είναι να μας δωθεί, πριν να μας δωθεί.

  Θα το πάρω μαζί μου σήμερα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s