Ο Καθοδηγητής

«Σύντροφοι να καπνίζουμε λιγότερο γιατί ντουμανιάσαμε εδώ μέσα».

 Τα βλέμματα των μεγάλων ηγετών κοιτούσαν πάνω από το σύννεφο καπνού χωρίς να μπορούν να διακρίνουν τα πρόσωπα των επί της γης απεσταλμένων τους. Άκουγαν όμως με προσοχή όσα μεγαλόστομα εκφωνούσε ο καθοδηγητής.

«Εισήγηση : Πλάνο δράσης

Το μαθητικό κίνημα σύντροφοι, πρέπει να αναδείξει δυναμικά τις διεκδικήσεις του. Η γραμμή μας είναι να φέρουμε τα κυρίαρχα αιτήματα του μαθητικού κινήματος στα δεκαπενταμελή συμβούλια που ελέγχουμε ή έχουμε επιρροή και να πιέσουμε για δυναμικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, πορείες κλπ. Ενθαρρύνουμε κάθε σχολείο να προσθέσει δικά του εξειδικευμένα αιτήματα, όπως το ζήτημα της καθαριότητας στις τουαλέτες, ζητήματα κτιριακής υποδομής, έλλειψη βιβλίων, το θέμα των φροντιστηρίων, αλλά παράλληλα προσπαθούμε σε όσα σχολεία έχουμε την δυνατότητα, και οι συνθήκες είναι ώριμες, να προβληθούν μέσα από τις καταλήψεις και άλλα ζητήματα που αφορούν το λαϊκό μας κίνημα όπως το ασφαλιστικό και ο Καποδίστριας-2. Πρέπει να περιφρουρήσουμε…»

Μερικούς μήνες αργότερα …

Εισήγηση :Απολογισμός δράσης.

«Τη φετινή σχολική χρονιά το μαθητικό κίνημα έκανε σημαντικά βήματα προβάλλοντας δυναμικά τα αιτήματά του, εκπαιδευτικά αλλά και παλλαϊκά, με αποκορύφωμα τις μαθητικές καταλήψεις. Σημαντικός αριθμός νέων ριζοσπαστικοποιήθηκε στο κίνημα των καταλήψεων. Η οργάνωσή μας κατόρθωσε να συσπειρώσει γύρω της μεγάλο αριθμό μαθητών, να αυξήσει την επιρροή της και να υπερκαλύψει το πλάνο της.»

Αφιερωμένο στον ανεγκέφαλο επαγγελματία καθοδηγητή – εισηγητή.

ΥΓ 1. Ναι, ακούστηκαν και αυτά τα «μαθητικά» αιτήματα: «Οχι στον Καποδίστρια-2″ , ¨Όχι επίλυση του ασφαλιστικού στις πλάτες των εργαζομένων». Επίσης όλα τα σχολεία έχουν πρόβλημα με τις τουαλέτες εφέτος.

ΥΓ 2. Άλλο να υποστηρίζουμε τους μαθητές ρε «σύντροφοι» και άλλο να τους χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε το πλάνο μας. Αυτό δεν είναι καθοδήγηση είναι management της κακιάς ώρας.

Advertisements

6 responses to “Ο Καθοδηγητής

 1. @daskalakos

  Τα αποσπασματα είναι από το αρχείο μνήμης 🙂 Και να είσαι βέβαιος πως δεν έχει αλλάξει ούτε το περιεχόμενο ούτε η φρασεολογία.

  Μου αρέσει!

 2. Κορυφαίο!

  Αν επιτρέπεται, από που είναι τα παραπάνω αποσπάσματα; Καταπληκτικά!

  Όντως, μεγάλο πρόβλημα με τις τουαλέτες φέτος…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s