Εναρξη λειτουργίας αδειών Creative Commons στην Ελλάδα

Από το http://www.ebusinessforum.gr

Οι άδειες CREATIVE COMMONS επιτρέπουν την ελεύθερη χρήση ενός έργου πέρα από τα όρια του «fair use». Προτείνουν κυρίως τη μη αποκλειστική εκμετάλλευση του έργου, την τήρηση διατυπώσεων για την απονομή των σχετικών αδειών και το μαρκάρισμα των έργων προκειμένου να είναι δυνατός ο εύκολος εντοπισμός τους με τη χρήση μηχανών αναζήτησης περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Σκοπός του συστήματος των αδειών CREATIVE COMMONS δεν είναι η ανατροπή ή κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά ο επαναπροσδιορισμός των κανόνων της και η δημιουργία νέας ισορροπίας δημιουργών, χρηστών και έργων πνευματικής ιδιοκτησίας με βάση τις αρχές του Διαδικτύου.

Tο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ α.ε.http://www.edet.gr) διοργανώνει το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, την εκδήλωση έναρξης λειτουργίας στην Ελλάδα των αδειών προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας CREATIVE COMMONS, στην στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30.

Στην εκδήλωση θα είναι ομιλητής ο Lawrence Lessig (http://lessig.org), Καθηγητής Νομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Stanford, Νομική Σχολή, των Η.Π.Α. Επιπλέον, ομιλητές θα είναι, ο Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος ΕΔΕΤ α.ε., Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Διονυσία Καλλινίκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Επιστήμης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή, ο Θεόδωρος Καρούνος, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και ο Μαρίνος Παπαδόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών. Επίσης, εισηγήσεις θα κάνουν γνωστοί Έλληνες δημιουργοί πολιτιστικού περιεχομένου.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο του E-BUSINESS FORUM (http://www.ebusinessforum.gr).

 

Advertisements

2 responses to “Εναρξη λειτουργίας αδειών Creative Commons στην Ελλάδα

  1. Αυτό μου θυμίζει ένα ποστ (αλλά δεν θυμάμαι τίνος) που είδα πρόσφατα, ένα πασίγνωστο πίνακα ζωγραφικής με τίτλο «American Gothic» που αναπαριστούσε δύο αποίκους της «νέας γης»…το είχαν παραλάβει οι του διαδικτύου και του είχαν «αλλάξει τα φώτα» δηλαδή, ενώ αρχικά αναπαριστούσε τον πατέρα αγρότη με την κόρη του, μπορούσες τώρα να δεις ένα ροκά και μια φρικιό, ένα χασάπη που είχε σκοτώσει την κοπέλα, τέτοια πράγματα…αναλόγως την αλλαγή στη μορφή έδινε κι άλλο μήνυμα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s