«Χέρι-χέρι» υπερθέρμανση και αναθέρμανση.

untitled-2.jpgΔύο Βρετανοί επιστήμονες οι κύριοι James Lovelock και Chris Rapley προτείνουν την πόντιση εκατομμυρίων κατακόρυφων σωλήνων με μήκος 100 – 200 μέτρα και διάμετρο 10 μέτρα στους ωκεανούς . Μια βαλβίδα θα επιτρέπει την κίνηση του νερού μέσα στους κυλίνδρους προς τα πάνω, αλλά όχι προς τα κάτω. Κινούμενοι πάνω – κάτω από τη δύναμη των κυμάτων, οι σωλήνες θα αντλούν από μεγάλο βάθος στην επιφάνεια ψυχρό νερό το οποίο περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Η άντλησή του θα προκαλούσε πολλαπλασιασμό του φυτοπλαγκτόν, το οποίο δεσμεύει το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα μέσω της φωτοσύνθεσης. Όταν το φυτοπλαγκτόν πεθαίνει, ένα μεγάλο μέρος θα κατακάθεται στον βυθό, παγιδεύοντας το διοξείδιο του άνθρακα για αιώνες.

0_line.jpg

untitled-1.jpgΕκτός όμως από την υπερθέρμανση του πλανήτη, ο νεοφασισμός φαίνεται να αναθερμαίνεται στο κλίμα του άγριου καπιταλισμού των πρώην «σοσιαλιστικών» κρατών. Στην γειτονική Βουλγαρία η «Εθνική Φρουρά» ιδρύθηκε πριν από μήνες για «να υπερασπιστεί τους ανυπεράσπιστους από τις συμμορίες των Τσιγγάνων Βούλγαρους. Λίγο πιο πάνω η «Ουγγρική Φρουρά» δημιουργήθηκε με σκοπό την « φυσική, πνευματική και ηθική υπεράσπιση μιας απροστάτευτης» Ουγγαρίας και την «εξολόθρευση της σοσιαλ-φιλελεύθερης κυβέρνησης».

0_line.jpg

untitled-4.jpgΚαι ενώ πρέπει να μάθουμε να «συμβιώνουμε» εντός και εκτός με κάθε λογής φασιστοειδή, στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει κλειδωμένο το σχέδιο νόμου που ρυθμίζει την εκτός γάμου ελεύθερη συμβίωση των ετερόφυλων ζευγαριών. Σύμφωνα με το «πνεύμα» του επίμαχου «κρυφού» νομοσχεδίου, τις βασικές ρυθμίσεις του οποίου αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης» αποτελεί εναλλακτική μορφή μόνιμης συμβίωσης και όχι μορφή «χαλαρού» γάμου.

0_line.jpg

Άκουσα τον «χέρι-χέρι» να μιλάει στη βουλή καλώντας την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα χρησιμοποιώντας δύο παραδείγματα, το ένα από την εφτάχρονη «δικτατορία» -μπορείτε να φανταστείτε τις αντιδράσεις στα καφενεία της επαρχίας όταν ζητούσε «Να χαριστούν τα χρέη στους αγρότες» – και το άλλο από την κυβέρνηση Μεταξά. «Καλή» αρχήδια τους ακροδεξιούς δημοκράχτες.

0_line.jpg

Στην Αυστραλία έμαθα αποσύρθηκε διαφήμιση πίτσας με «γευστικό» πρωταγωνιστή τον Αδόλφο Χίτλερ.

0_line.jpg

Καλό μήνα να έχουμε.

8 thoughts on “«Χέρι-χέρι» υπερθέρμανση και αναθέρμανση.

  1. @ paperflowers

    Πραγματικά είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεισαν αρνητική μια πρόταση που λέει «Να χαριστούν τα χρέη των αγροτών» ή να καταργηθουν οι μεσάζοντες στην διακίνηση αγροτικών προιόνταων. Είναι όμως προκλητικά αρνητικό να συμπληρώνεις τη πρότασή σου με φράσεις «Έτσι έκανε και η δικτατορία» «Ετσι έκανε και ο Μεταξάς». Όχι μόνο προκλητικό αλλά και ύποπτο.

    Μου αρέσει!

  2. Κ σε μένα θετική ακούγεται η πρόταση του χέρι-χέρι στο πρώτο άκουσμα. Αν το σκεφτώ λίγο όμως, θα προτιμούσα τα χρήματα από τα χαρισμένα δάνεια να πήγαιναν στην επιμόρφωσή τους κ την κατάρτισή τους σχετικά με νέες καλλιέργειες που θα τους αποφέρουν κέρδη, τα οποία θα τονώσουν την τοπική οικονομία, η οποία θα γίνει πόλος έλξης κ όχι απώθησης των νεότερων.
    Οι πρακτικές τύπου χούντας, απλά κρατούν έναν πληθυσμό όμηρο κ φυσικά ανώριμο να πολιτικοποιηθεί.

    Μου αρέσει!

  3. @ ionios

    Το φίλτρο σου έχει βουλώσει μου φαίνεται από ξανθιές τρίχες αφού δεν καταλαβαίνεις τον ρόλο του «χερι-χερι».

    Μου αρέσει!

  4. Μην υποτιμας τις ξανθιές. Απλά δεχομαι τα πάντα για να μπορώ να τα φιλτράρω. Βασικά δεν τα απορρίπτω από την αρχή!

    Μου αρέσει!

  5. Το Σαββατο το βράδυ βγήκα κατά τισ2!Είχα χρόνο λοιπόν να ακούσω στην βουλή κάποιες ομιλίες… Δε μπορώ να βάλω με τόσο εύκολο τρόπο την ταμπέλα του φασίστα ή του φασιστοειδούς στον καρατζαφέρη. Αντιθέτως βάζω την ταμπέλα των νταβατζήδων εύκολα στην νδ κπου ετοίμασαν νόμο για αλλαγή του εκλογικού νόμου για να κάνουν πιο ισχυρές κυβερνήσεις. Λυπάμαι αλλά η δημοκρατία πάσχει…
    ΥΓ. Putana de europe get ready… Champions League and Whrem is coming….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.