Κοινόχρηστοι πόθοι.

Το τηλέφωνο τραγούδησε ενώ προσπαθούσα να ολοκληρώσω περίτεχνη άσκηση στα διάφανα νερά ερημικής παραλίας. Δεν έδωσα σημασία αλλά αυτό επαναλήφθηκε άλλες τρεις φορές συνεχόμενα. Την τελευταία αναγκάστηκα να βγώ βιαστικά βασανίζοντας τα ευαίσθητα αστικά πόδια μου στα βότσαλα. Δεν το πρόλαβα και ο άγνωστος δεν ξανακάλεσε. Η σκέψη πως το τηλεφώνημα είχε ως μόνο στόχο να με βγάλει από την θάλασσα και να με βάλει στα ρούχα μου απορρίφθηκε ως αστείος. Κάλεσα εγώ από περιέργεια και ταυτόχρονα βρίζοντας γιατί έπρεπε να χρεωθώ την κλίση.

Ήταν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας. «Κύριε Χ, την επόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου διαχειριστή» (Η πολυκατοικίας μας εκτός από πολυφωνική είναι και δημοκρατική) «Ναι το ξέρω είστε σε διακοπές. Πότε επιστρέφετε; » . Οφείλω να πω πως η εκλογή διαχειριστή θεωρείται από όλους μείζων ζήτημα και εκλαμβάνει μάλιστα πανηγυρικό χαρακτήρα ειδικά την ημέρα της εκλογής οπότε όλοι οι κάτοικοί της συγκεντρωνόμαστε στον κοινόχρηστο κήπο καταναλώνοντας σεβαστή ποσότητα κρέατος αλλαντικών και μπύρας.

 

Την διαχείριση της πολυκατοικίας μονοπωλούν δύο οικογένειες αλλά στο πανηγύρι των εκλογών συμμετέχουν και άλλες. Οι κυριότεροι αλλά όχι και σπουδαιότεροι υποψήφιοι είναι οι εξής.

 

Ο κύριος Ν.Δ… σημερινός διαχειριστής ιδιοκτήτης διαμερίσματος το οποίο κληρονόμησε από τον παππού του, επι των ημερών του οποίου ανακαινίστηκε η πολυκατοικία (έκανε έξωση και έστειλε στη φυλακή τους προηγούμενους εγκληματίες διαχειριστές που κυριαρχούσαν στην πολυκατοικία με δικτατορικό τρόπο, δημιουργήθηκε κοινόχρηστος κήπος δεξιώσεων , επέτρεψε να ενοικιαστούν διαμερίσματα σε κομμουνιστές, καθιερώθηκε η ανάδειξη διαχειριστή με εκλογές και καθιερώθηκε ο δημοκρατικός τσαμπουκάς) . Αν και υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τα κοινόχρηστα στην πολύτεκνη οικογένεια του υπογείου δεν το έκανε. Προσέλαβε σεκιουριτά για την «ασφάλεια» της πολυκατοικίας. Ξέχασε να αναγομώσει τους πυροσβεστήρες και κάηκε ο μισός κήπος. Η ατάκα του είναι «Μεταρυθμίσεις».

 

Ο κύριος Π.Α… μεγαλοκληρονόμος και αυτός. Ο πατέρας του και παππούς του υπήρξαν επίσης διαχειριστές. Κάθε φορά που τον βλέπω διακρίνω στο βλέμμα του μια λυπημένη ευγένεια. Πιθανολογώ ότι η συστολή είναι αποτέλεσμα του άγχους να γίνει και αυτός διαχειριστής. Έχει σχέσεις με την προηγούμενη εταιρία κοινοχρήστων και συντήρησης η οποία είχε χρεώσει τις φούσκες για τα καζανάκια σε εκατονταπλάσια τιμή.Ο θείος του, που ήταν διαχειριστής πριν τον Ν.Δ. είχε φτιάξει το ασανσερ αλλά μετά φούσκωσαν τα μυαλά του και όποτε μας έπερνε τηλέφωνο έλεγε «Καλημέρα σας , είμαι ο Κ.Π, ο διαχειριστης» (λες και δεν το ξέραμε). Νομίζω πάντως πως ο κύριος Π.Α θα πάθει ΣΟΚ και σε αυτές τις εκλογές. Κάνει πολύ παρέα με το σόι του κυρίου Σ.Υ για να μαζέψει μερικούς ψήφους παραπάνω. Η ατάκα του είναι «Νέα Αλλαγή» αλλά εμείς δεν έχουμε προλάβει να χωνέψουμε ακόμα την παλιά.

 

Η κυρία Κ.Κ… Μια ασχημούλα αλλά συμπαθής κυρία Υποστηρίζει ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας πρέπει να αλλάξει και τα κοινόχρηστα να πληρώνονται αναλογικά με την φορολογική δήλωση. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ και δεν βλέπω να εκλέγεται. Η οικογένειά της είχε συνεργαστεί με την οικογένεια του Ν.Δ για να στείλουν τον πατέρα του Π.Α στα δικαστήρια για κακοδιαχείριση και κατάχρηση. Κάνει παρέα με την κυρία Λ.Κ που έτσι και την πετύχεις στο παράθυρο θα την ακούς μέχρι να της τελειώσουν τα τσιγάρα. Διαβασμένη γυναίκα. Έκανε δώρο σε όλη την πολυκατοικία από ένα λεξικό. Η κυριά Κ.Κ δεν το έχει ανοίξει ακόμα. Η ατάκα της είναι «Ένα βήμα μπροστά ένα βήμα πίσω»

 

Ο κύριος Σ.Υ… εξάδελφος της κυρίας Κ.Κ με την οποία δε μιλιούνται από τότε που τσακώθηκαν για ένα διαμέρισμα που είχαν κληρονομήσει από κοινού. Τώρα τελευταία έχει νεύρα και βρίζει. Όταν ζούσε στο εξωτερικό, ήταν καλύτερος. Κατατρέχεται από τον φόβο μη του κάνουν έξωση. Η ατάκα του είναι κάτι με σχετικό με την μαφία των θερμοκηπίων της φτώχειας. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

 

Ο κύριος Λ.Α… Ιδιοκτήτης, κάτοικος εξωτερικού. Διακαής πόθος του είναι να διώξει μια οικογένεια Αλβανών ενοίκων. Δεν έχει ατάκα. Έχει πλάκα.

 

Ο κύριος Δ.Α… Καλοκάγαθος αλλά και αυστηρός. Όταν είχε διατελέσει βοηθός διαχειριστή κλείδωνε την εξώπορτα από τις δέκα το βράδυ και κατέβαζε τις ασφάλειες στα κοινόχρηστα φώτα. Έχει υποσχεθεί να αγωνιστεί ώστε η ονομασία οδός Μακεδονίας να μη χρησιμοποιηθεί για καμιά άλλη οδό της συνοικίας. Γραφικός.Η ατάκα του είναι «Η οδός Μακεδονίας είναι οικογενειακή».

 

Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύομαι πολύ αν και : Ο κύριος Ν.Δ μου είναι συμπαθής μόνο γιατί έχω έναν φίλο που έχει και αυτός δίδυμα. Ο κύριος Π.Α… έχει μουστάκι που μου θυμίζει τον πατέρα μου αλλά η φωνή του μπου θυμίζει τον πατέρα του. Με την κυρία Κ.Κ… έχω συναισθηματικούς δεσμούς από όταν πήγαινα στον βρεφονηπιακό της σταθμό. Με τον κύριο Σ.Υ… η μόνη μας σχέση είναι ο κοινός μας φίλος Φ.Κ. (αξιολογότατος). Ο κύριος Λ.Α… είπαμε ότι έχει πλάκα αλλά δεν τον ψηφίζω ούτε για πλάκα. Για τον κύριο Δ.Α… κοντός ψαλμός αλληλούια.

 

Τελικά δυσκολεύομαι πολύ. Δε βοηθάτε λίγο; (Στο μεταξύ πάω να κάνω μια βουτιά)

 

 

 

Advertisements

10 responses to “Κοινόχρηστοι πόθοι.

 1. Τουλάχιστον ο πρωην διαχειριστής της πολυκατοικίας σου δε σου έκοψε την άδεια..

  Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε.

  Μου αρέσει!

 2. confused

  προτιμώ left to the point 🙂

  polsemannen

  Πρέπει να ενημερωθώ για τον Δόκτορα Φ΄΄αντζα. Εχω μείνει πίσω εδώ στα Τυροσαπουνακαίικα

  πάνος

  Λέγε διεύθυνση να μεταναστευσω 🙂

  aqua

  Δυστυχώς οι διακοπές τελειώνουν.
  Πάντως οι βουτιές είναι διασκεδαστικές. Αρκεί φυσικά να έχεις κρατησει αναπνοή και να μη χτυπήσεις στον πάτο.

  απειρώτας

  Τα πληρώνουμε κανονικότατα φίλτατε.

  taradela

  Το κακό με αυτούς είναι ότι μιλάνε μόνο με μπουκομένο στόμα.

  huginn

  αχαχαχα. :)))) άπαιχτο που λένε και οι κόρες μου

  Μου αρέσει!

 3. Ομολογώ ότι ήταν πολύ έξυπνη η ιδέα σου, έδωσες με γλαφυρό τρόπο τις σχέσεις όλων των ενοίκων.

  Εγώ λέω να βάλετε τους εν δυνάμει διαχειριστές να απαντάνε σε ερωτήσεις την ώρα που θα γυρίζουν τη σούβλα με το αρνί. Να δούμε ποιος τα λέει καλύτερα με μπουκωμένο στόμα.

  Μου αρέσει!

 4. Εγω λέω να μείνεις εκει που είσαι
  και να συνεχίσεις τις βουτιές.
  Ετσι κι αλλιώς αυτοί απλοί διαχειριστές είναι.
  Το κουμάντο άλλοι το κάνουν …

  Ευφυέστατο!!
  Εξαιρετικό !!
  :))

  Μου αρέσει!

 5. Στη δική μου πολυκατοικία κοιτάμε πως να αποφύγουμε αυτό το μπελά που λέγεται «διαχείριση»… 🙂

  Μου αρέσει!

 6. Όλη η ΕΛ-ληνική ΕΥ-λογόσφαιρα ψηφίζει δαγκωτό και με λύσσα Δόκτορα Φλάντζα.

  Κοντός ψαλμός Γαυριλούια.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s