Επεισόδια εις την Κυνουρίαν

15/8/2007 : Τυρος Αρκαδίας. Εμού του ιδίου του ανταποκριτού μου.

 

Σήμερον την ενδεκάτην μετά μεσημβρίας συνεπλάκησαν ο Α.Β ιδιοκτήτης πιτσαρίας με τον Γ.Δ ιδιοκτήτην εφαπτόμενης πιτσαρίας με αφορμήν την χωροθέτισιν των καθισμάτων επι της παραλίας. Τα αστυνομικά όργανα κατεύθασαν πάραυτα και ενω η συμπλοκή ευρίσκετο εις το σταδιο εκτοξευσης πλαστικων καθισματων εδήλωσαν αυστηρως εις τους εμπλεκομένους. «ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΥΓΑ ΕΜΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ»

 

15/8/2007 : Σαμπατική Αρκαδίας. Πάλι εμού του ιδίου του ανταποκριτού μου.

 

Κατά την κλήρωσιν που επακολούθησεν της θείας λειτουργίας εις τον επί των βοτσαλακίων ιερον ναον της Παναγίας, την γίδαν εκέρδισεν ο υπ’ αριθμό 32 λαχνός τον οποίο είχεν αγοράσει από Το Μαράκι θυγατέρα του καπετάν Νικόλα , ο εξ Αθηνών τακτικός παραθεριστής κ. Ζ.Ε. ο οποίος εζήτησεν να του παραδώσουν την γίδαν ζωντανήν κατόπιν θερμοτάτης παρακλήσεως της συζύγου του. Το ζωντανον όμως είχε ήδη σφαχτεί. Έτσι ο κ. Ζ πάλιν κατόπιν απαιτήσεως της ιχθυοφάγου συζύγου του, την αντήλαξεν με εφτά κιλά μπαλάδες, δύο σκορπίνες τρεις σφυρίδες και δύο αστακούς. Μετά την αυθημερόν επί οκτάωρον και βάλε κατανάλωσιν των άνω αλιευμάτων η σύζυγός του κ.Ζ εζήτησεν να περιληφθούν εις την ανταλλαγήν μια ντουζίνα φιάλες αεριούχου ύδατος. Ο νέος κάτοχος της γίδας αλιευς καπετάν Τζώρας αρνήθη κατηγορηματικώς και είπεν «Άντε χάσου μωρή Φάλαινα» . Τότε η φιλο-ιχθύς παραθερίστρια του έστρεψε τα οπίσθια εκτοξεύοντας ηχηρήν και οιχί μόνον ποσότητα αερίων. Ο Καπετάν Τζώρας απήντησε » Τώρα μου έκλασες τους όρχεις» και επακολούθησε συμπλοκή μεθ’ εναερίου ανταλλαγής κινητών οπότε και εκαλέσθη η αστυνομία. Επειδή όμως ήτο απασχολημένη με επεισόδιον εις τον γειτονικόν Τυρόν, επεστρατεύθη δια να επιφέρη την τάξιν ο παραδίπλα σταθμεύων δασοπυροσβέστης ο οποίος εδήλωσεν «Αν δεν το διαλύσετε, φωτιά στα μπατζάκια σας» .

Advertisements

7 responses to “Επεισόδια εις την Κυνουρίαν

 1. iliaxtida

  Γιατι; Δείχνει κια άλλες ειδήσεις η TV ;

  confused

  :))

  huginn

  ομολογώ πως το είχα στο μυαλό μου το τραγουδάκι στην δεύτερη «{ανταπόκριση»

  Μου αρέσει!

 2. Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη , υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Aπριλίου 1923, αναφέρει στο τοπικό τμήμα της χωροφυλακής τα εξής:»Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς.Κράζων δε:»σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας» και απαντησάντων «Κλάστε μας τα αρχίδια», απέδρασαν».

  Μου αρέσει!

 3. 17/8/2007 Τυροσαπουμακαίικα

  aqua
  Ελησμόνησα να αναφερθώ εις τον θόρυβον που προκάλεσεν εις τους αλιείς η πτώσις των τιμών του χρηματιστηρίου και η εξαγγελία πρόωρων εκλογών. Σύσσωμος ο αλιευτικός κόσμος ανέκραξεν. «Δεν γα…ε; Εμείς πάμεγια ψάρεμα.

  tzonakos

  Και που είσαι ακόμα. 🙂
  Εχω καυτη συνέντευξη εις τας χείρας μου.

  Μου αρέσει!

 4. Απορίας άξιον ήτο η απουσία του προσφάτως διορισθέντα αγροφύλακος,όστις θα ηδύνατο να συμπράξει εις το έργο των τα τοπικά όργανα.
  Ασφαλείς πληροφορίαι μας βεβαιώνουν ότι ο εν λόγω αστυφύλαξ της οικολογίας είχε μεταβεί εις γνωστόν μόδιστρο των Αθηνών ,
  προκειμένου να του πάρει μέτρα ,καθότι δια τους άρρενες της περιοχής απαιτούνται ειδικά μπατζάκια δια τους κλασμένους όρχεις….
  Αθήναι. Εμού του ιδίου.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s